Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się szybko i jest pyszne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z podanych składników zaqgniesc ciasto. 1/3 odłożyc do zamrażarki. Na blache wyłozyc 2/3 ciasta na które nakładamy jabłka-uprażone, ok. 1 kg. +3 łyżki cukru+cynamon+rodzynki. Ubić 5 białek z 1 szklanką cukru i kisielem owocowym (2 łyżki mąki ziemniaczanej ) Wykładamy piane na jabłka. Na wierzch wykładaamy resztę ciasta lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Piec ok. 1 godziny w temp.ok. 180''''''''.