Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie nadające się na świąteczne przyjęcie, kruche oraz słodkie pierniczki, które posmakują każdemu łasuchowi.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Na początek margarynę, miód i 7 dag cukru pudru rozpuścić w rondelku. Przyprawę do pierników, jajko i kakao ubić ( można także roztrzepać ). Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i przestudzony wcześniej miód. Wyrobić ciasto i odstawić na 20 minut.
BLachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, oczywiście wcześniej można je podzielić na mniejsze kawałki, by lepiej się wałkowało. Z rozwałkowanego ciasta powykrawać foremkami choinki ( oczywiście mogą być gwiazdki, mikołaje: według własnego uznania ). Gotowe ciasteczka piec 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Resztę cukru pudru ubić z białkami. Rozdzielić do osobnych naczyń i zabarwić na czerwono, zielono, a trzecią można pozostawić białą. Ja nie miałam w domu barwników spożywczych, dlatego udekorowałam pierniczki polewą czekoladową, masą z białek i cukru pudru.