Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie nadające się na świąteczne przyjęcie, kruche oraz słodkie pierniczki, które posmakują każdemu łasuchowi.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Na początek margarynę, miód i 7 dag cukru pudru rozpuścić w rondelku. Przyprawę do pierników, jajko i kakao ubić ( można także roztrzepać ). Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i przestudzony wcześniej miód. Wyrobić ciasto i odstawić na 20 minut.
BLachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, oczywiście wcześniej można je podzielić na mniejsze kawałki, by lepiej się wałkowało. Z rozwałkowanego ciasta powykrawać foremkami choinki ( oczywiście mogą być gwiazdki, mikołaje: według własnego uznania ). Gotowe ciasteczka piec 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Resztę cukru pudru ubić z białkami. Rozdzielić do osobnych naczyń i zabarwić na czerwono, zielono, a trzecią można pozostawić białą. Ja nie miałam w domu barwników spożywczych, dlatego udekorowałam pierniczki polewą czekoladową, masą z białek i cukru pudru.