Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świętokrzyski biały barszcz"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 921
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 921
Składniki
Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę.
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy, aż boczek się zarumieni.
Do gotującej się wody wrzucamy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Całość gotujemy 10 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką, rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego barszczu, wlewamy do zupy, chwilę gotujemy. Podajemy z jajkami.
<strong>Przepis nadesłała Kasia Cukier</strong>Źródło: Rewia