Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świętokrzyski biały barszcz"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 234
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 235
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8130
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 234
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 235
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8130
Składniki
Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę.
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy, aż boczek się zarumieni.
Do gotującej się wody wrzucamy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Całość gotujemy 10 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką, rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego barszczu, wlewamy do zupy, chwilę gotujemy. Podajemy z jajkami.
<strong>Przepis nadesłała Kasia Cukier</strong>Źródło: Rewia