Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świętokrzyski biały barszcz"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 797
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę.
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy, aż boczek się zarumieni.
Do gotującej się wody wrzucamy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Całość gotujemy 10 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką, rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego barszczu, wlewamy do zupy, chwilę gotujemy. Podajemy z jajkami.
<strong>Przepis nadesłała Kasia Cukier</strong>Źródło: Rewia