Do góry

Desery Przepis na:

Świętokrzyski biały barszcz

Świętokrzyski biały barszcz

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Świętokrzyski biały barszcz"

Składniki

  • 3 białe kiełbasy parzone
  • 2 litry wody
  • 4 plasterki szynki wiśniowej
  • 3 plasterki wędzonego boczku
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Świętokrzyski biały barszcz

Przygotowanie

  1. Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę.

  2. Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy, aż boczek się zarumieni.

  3. Do gotującej się wody wrzucamy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Całość gotujemy 10 minut.

  4. Śmietanę mieszamy z mąką, rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego barszczu, wlewamy do zupy, chwilę gotujemy. Podajemy z jajkami.

  5. Przepis nadesłała Kasia Cukier

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń