Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świętokrzyski biały barszcz"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424868
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424868
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę.
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy, aż boczek się zarumieni.
Do gotującej się wody wrzucamy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Całość gotujemy 10 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką, rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego barszczu, wlewamy do zupy, chwilę gotujemy. Podajemy z jajkami.
<strong>Przepis nadesłała Kasia Cukier</strong>Źródło: Rewia