Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 29
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Składniki
1. Przygotować ciasto kruche: z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła (pokrojonego w kostkę), jajka i proszku do pieczenia. zagnieść jednolite ciasto ręką lub robotem kuchennym. Z ciasta uformować kule. Owinąć ją folią spożywczą i wlożyć do lodówki na czas przygotowywania musu jabłkowego.
2. Przygotować mus jabłkowy: Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazdka nasienne. Pokroić w nie dużą kostkę lub zetrzeć na tarełku. Wymioeszać z dwoma łyżkami cukru jeśli jabłka są kwaskowate oraz dodać cynamon. Wymieszać.
3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. ( formę można wysmarować tluszczem aby papier lepiej przykleił się do formy).
4. Ciasto wyciągnąć z lodówki. Połowę ciasta wyłożyć na dnie formy. Wyłożyć mus jabłkowy. Przykryć wierzch pozostałą częścią ciasta.( ciasto można rozwałkować). Piec ciasto przez 50-60 minut aż się ładnie przyrumieni. W temperaturze 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto musi ostygnąć. Przed podaniem opruszyć je cukrem pudrem.