Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste. i bardzo dobre polecam ....
Mąka + proszek + poł szkl cukru + margaryna + zółtko = ciasto ( wygniatamy rekami bo jest to kruche ciasto )
2/3 ciasta wyłożyc na blache ( jezeli jest bardzo kruche wykładamy po kawałku)
Pozostałe 1/3 podzielic na 2 częśći. Do jednej z nich dodać kakao i włożyc obie części do zamrazalnika na poł godziny. Na ułożone na blaszce ciasto układamy potarte jabłka. Schłodzone białe ciasto zetrzec na tarce i połozyc na jabłka. Nastepnie z białek 1 1 szklanki cukru ( ja daje tylko3/4) ubić piane która nakładamy na ciasto. Póżniej ciemne ciasto ścieramy na tarce i kładziemy na piane
Piec 47minut w 170 stopniach C
Nie przypalic
UWAGI
Ja dodaje orzeszki (fistaszki) drobno pokrojone ułozone na górze
Uwaga : jesli jabłka sa SOCZYSTE nalezy wycisnąć z nich SOK!!! Bo moze nie dopiec sie spod ciasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 2912
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17215
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Szybkie danie jednogarnkowe które przygotujesz w naczyniu żaroodpornym i pie...
Odsłon: 2912
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17215
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1979
Składniki
Mąka + proszek + poł szkl cukru + margaryna + zółtko = ciasto ( wygniatamy rekami bo jest to kruche ciasto ) 2/3 ciasta wyłożyc na blache ( jezeli jest bardzo kruche wykładamy po kawałku) Pozostałe 1/3 podzielic na 2 częśći. Do jednej z nich dodać kakao i włożyc obie części do zamrazalnika na poł godziny. Na ułożone na blaszce ciasto układamy potarte jabłka. Schłodzone białe ciasto zetrzec na tarce i połozyc na jabłka. Nastepnie z białek 1 1 szklanki cukru ( ja daje tylko3/4) ubić piane która nakładamy na ciasto. Póżniej ciemne ciasto ścieramy na tarce i kładziemy na piane Piec 47minut w 170 stopniach C Nie przypalic UWAGI Ja dodaje orzeszki (fistaszki) drobno pokrojone ułozone na górze Uwaga : jesli jabłka sa SOCZYSTE nalezy wycisnąć z nich SOK!!! Bo moze nie dopiec sie spod ciasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Desery
Mus truskawkowy z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Kefirowe desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 3
Mus truskawkowy z galaretką i bitą śmietaną
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 11