Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka makowa"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423567
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423567
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Ciasto: suche przesiej, wymieszaj. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , wyrób. Ciasto podziel na 3 równe części, rozwałkuj. Jabłka zetrzyj na tarce. Podlej wodą, podduś. Wsyp galaretkę i żelatynę, wymieszaj. Ostudź.
Jednym ciastem wyłóż blachę, posmaruj powidłami, potem masą jabłkową, ułóż drugie ciasto, posmaruj masą makową, ułóż śliwki i pozostałe ciasto, ponakłuwaj. Piecz ok. 50 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie