Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka makowa"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18518
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18518
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Ciasto: suche przesiej, wymieszaj. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , wyrób. Ciasto podziel na 3 równe części, rozwałkuj. Jabłka zetrzyj na tarce. Podlej wodą, podduś. Wsyp galaretkę i żelatynę, wymieszaj. Ostudź.
Jednym ciastem wyłóż blachę, posmaruj powidłami, potem masą jabłkową, ułóż drugie ciasto, posmaruj masą makową, ułóż śliwki i pozostałe ciasto, ponakłuwaj. Piecz ok. 50 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie