Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka makowa"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12242
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12242
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Ciasto: suche przesiej, wymieszaj. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , wyrób. Ciasto podziel na 3 równe części, rozwałkuj. Jabłka zetrzyj na tarce. Podlej wodą, podduś. Wsyp galaretkę i żelatynę, wymieszaj. Ostudź.
Jednym ciastem wyłóż blachę, posmaruj powidłami, potem masą jabłkową, ułóż drugie ciasto, posmaruj masą makową, ułóż śliwki i pozostałe ciasto, ponakłuwaj. Piecz ok. 50 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie