Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i przepyszna szarlotka :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
do miski wsypać mąke, kaszę manne ,cukier proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą mase podzielić na 3 części.Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blache (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. na dno blachy wsypać jedną część suchej masy , na nią wyłożyć połowe jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. wyłożyć pozostałe jabłka i posypać na nich trzecią część suchej masy. na wierzch, na tarce o dużych oczkach zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze 180 st.C do uzyskania pięknego złotego koloru. smacznego!!!