Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta i przepyszna szarlotka :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8255
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8255
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Składniki
do miski wsypać mąke, kaszę manne ,cukier proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą mase podzielić na 3 części.Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blache (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. na dno blachy wsypać jedną część suchej masy , na nią wyłożyć połowe jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. wyłożyć pozostałe jabłka i posypać na nich trzecią część suchej masy. na wierzch, na tarce o dużych oczkach zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze 180 st.C do uzyskania pięknego złotego koloru. smacznego!!!