Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na zachcianki rodziny :-)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Składniki
Jabłka ścieramy na wiórka(ja robię to w robocie więc szybko) i odciskamy sok. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną część wylepiamy na blaszkę (nie bardzo da się je rozwałkować więc lepimy i rozciągamy na całej blaszce. Następnie wysypujemy jabłka potrzepujemy cynamonem. Z pozostałej części ciasta rolujemy wałki i układamy w kratkę. Tam gdzie są okienka wrzucamy borówkę mogą być świeże jak i mrożone. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na około 190 stopni od 45-60 minut.
Jak ostygnie mozna potrzepać cukrem ja tego nie robię i jest pyszny