Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na zachcianki rodziny :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2473
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2473
Składniki
Jabłka ścieramy na wiórka(ja robię to w robocie więc szybko) i odciskamy sok. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną część wylepiamy na blaszkę (nie bardzo da się je rozwałkować więc lepimy i rozciągamy na całej blaszce. Następnie wysypujemy jabłka potrzepujemy cynamonem. Z pozostałej części ciasta rolujemy wałki i układamy w kratkę. Tam gdzie są okienka wrzucamy borówkę mogą być świeże jak i mrożone. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na około 190 stopni od 45-60 minut.
Jak ostygnie mozna potrzepać cukrem ja tego nie robię i jest pyszny