Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na zachcianki rodziny :-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Składniki
Jabłka ścieramy na wiórka(ja robię to w robocie więc szybko) i odciskamy sok. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną część wylepiamy na blaszkę (nie bardzo da się je rozwałkować więc lepimy i rozciągamy na całej blaszce. Następnie wysypujemy jabłka potrzepujemy cynamonem. Z pozostałej części ciasta rolujemy wałki i układamy w kratkę. Tam gdzie są okienka wrzucamy borówkę mogą być świeże jak i mrożone. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na około 190 stopni od 45-60 minut.
Jak ostygnie mozna potrzepać cukrem ja tego nie robię i jest pyszny