Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na zachcianki rodziny :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2973
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 789
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2973
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 789
Składniki
Jabłka ścieramy na wiórka(ja robię to w robocie więc szybko) i odciskamy sok. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną część wylepiamy na blaszkę (nie bardzo da się je rozwałkować więc lepimy i rozciągamy na całej blaszce. Następnie wysypujemy jabłka potrzepujemy cynamonem. Z pozostałej części ciasta rolujemy wałki i układamy w kratkę. Tam gdzie są okienka wrzucamy borówkę mogą być świeże jak i mrożone. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na około 190 stopni od 45-60 minut.
Jak ostygnie mozna potrzepać cukrem ja tego nie robię i jest pyszny