Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do popołudniowej kawy. Łatwe do wykonania, zawsze się udaje. Smakuje wszystkim .
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Ciasto kruche: Z mąki, 1/2 szklanki cukru, cukru z wanilią, masła (pokrojonego na małe kawałki), żółtek i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Pozostałą częścią ciasta wykleić blachę o wymiarach 24cmX36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Podpiec 10 minut w piekarniku
Jabłka obrać , pokroić w ósemki , włożyć do garnka, dodać 1/4 szklankę cukru, dolać 1/4 szklanki wody , przesmażyć , pod koniec dodać cynamon, wystudzić.
Ubić białka ze szczyptą soli , dodać 1/4 szklanki cukru dalej ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać budyń i lekko wymieszać łyżką.
Na ciasto wyłożyć przestudzone jabłka, na jabłka ubitą pianę z budyniem, na pianę zetrzeć na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika. Włożyć do piekarnika na 40 minut. Temperatura pieczenia 180 stopni C.