Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta szarlotka jest prawdopodobnie najłatwiejszą do wykonania a jednocześnie jedną z najpyszniejszych jakie jadłam. Jabłka wystarczy obrać i pokroić w ćwiartki, a przygotowanie ciasta też nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu, a zapewniam, że zagości w waszych domach na stałe :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 892
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3829
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 892
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3829
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę cukru, masło, serek i śmietanę zagniatamy na ciasto. Dzielimy je na dwie części. Rozwałkowujemy pierwszą i wykładamy do blaszki na papier.
Na ciasto wykładamy po łyżeczce dżemu w równych odstępach ( w tym przypadku 12), a dżem otulamy ćwiartkami jabłek jak na zdjęciu poniżej. Posypujemy cukrem wymieszanym z przyprawą piernikową i przykrywamy drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.