Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta szarlotka jest prawdopodobnie najłatwiejszą do wykonania a jednocześnie jedną z najpyszniejszych jakie jadłam. Jabłka wystarczy obrać i pokroić w ćwiartki, a przygotowanie ciasta też nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu, a zapewniam, że zagości w waszych domach na stałe :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2836
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę cukru, masło, serek i śmietanę zagniatamy na ciasto. Dzielimy je na dwie części. Rozwałkowujemy pierwszą i wykładamy do blaszki na papier.
Na ciasto wykładamy po łyżeczce dżemu w równych odstępach ( w tym przypadku 12), a dżem otulamy ćwiartkami jabłek jak na zdjęciu poniżej. Posypujemy cukrem wymieszanym z przyprawą piernikową i przykrywamy drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.