Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka. Ciasto dobre na wszystko :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3229
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3229
Składniki
Do tortownicy bedzie potrzebne :1 łyżka masła ,2 łyżki bułki tartej
Do posypania ciasta: zrumienione płatki migdałowe
Jabłka obrać, usunąć środki, pokroić w grubą kostkę. Przesiać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól, dodać masło pokrojone w kostkę i rozetrszeć palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać jabłka, cukier (oprócz 1 łyżki) oraz jajka ubite z mlekiem. Mieszać i przelożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Posypać odłożonym cukrem. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C, na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi. Samcznego :)