Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z migdałami, rodzynkami i rumem"
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 788
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12318
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 788
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12318
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój, skrop sokiem z cytryny. Połącz z rodzynkami, posiekanymi migdałami i 5 łyżkami cukru. Podduś. Dolej rum.
Z mąki, reszty cukru, masła, jajek i proszku do pieczenia zagnieć ciasto, 2/3 rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Wylep plackiem. Nałóż nadzienie. Resztę ciasta rozwałkuj. Plackiem przykryj jabłka. Mocno zlep brzegi.
Piecz ok. 50 minut w temp. 200°C. Po wystudzeniu ciasto oblej lukrem, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Podawaj np. z bitą śmietaną.Źródło: Naj