Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z awokado"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99514
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99514
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Składniki
Miąższ dyni oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć dynię. Smaż 5 minut, mieszając. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z patelni.
Awokado rozetnij wzdłuż, usuń pestki. Miąższ wydrąż, pokrój w grubą kostkę, natychmiast skrop go 3 łyżkami soku z limonki.
Przygotuj sos winegret: szalotki obierz, drobniutko posiekaj. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę kolendry zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Ocet utrzyj z cukrem oraz solą i pieprzem. Dodaj sok jabłkowy i pozostały sok z limonki. Wlej 2 łyżki oliwy oraz olej z dyni. Ubij trzepaczką na gęsty sos. Wymieszaj go z kolendrą.
Kawałki dyni i awokado nabij na przemian na długie patyczki. Na patelni rozgrzej porcjami pozostałą oliwę. Usmaż na niej szaszłyki. Przed podaniem skrop je winegretem i udekoruj odłożoną kolendrą.
ok. 30 minut, 1 porcja ok. 490 kcalŹródło: Tina