Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z awokado"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Miąższ dyni oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć dynię. Smaż 5 minut, mieszając. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z patelni.
Awokado rozetnij wzdłuż, usuń pestki. Miąższ wydrąż, pokrój w grubą kostkę, natychmiast skrop go 3 łyżkami soku z limonki.
Przygotuj sos winegret: szalotki obierz, drobniutko posiekaj. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę kolendry zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Ocet utrzyj z cukrem oraz solą i pieprzem. Dodaj sok jabłkowy i pozostały sok z limonki. Wlej 2 łyżki oliwy oraz olej z dyni. Ubij trzepaczką na gęsty sos. Wymieszaj go z kolendrą.
Kawałki dyni i awokado nabij na przemian na długie patyczki. Na patelni rozgrzej porcjami pozostałą oliwę. Usmaż na niej szaszłyki. Przed podaniem skrop je winegretem i udekoruj odłożoną kolendrą.
ok. 30 minut, 1 porcja ok. 490 kcalŹródło: Tina