Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczupak w galarecie"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13792
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43280
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 455
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13792
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43280
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 455
Składniki
Sprawioną rybę skrop obficie sokiem z cytryny. Zagotuj ok. 2 l wody, dosyp sól, pieprz, ziele angielskie i Vegetę.
Obierz marchewkę, pietruszkę i cebulę. Dorzuć do garnka warzywa razem z listkiem laurowym. Zagotuj przygotowany wywar, a następnie przelej go przez sito.
Do czystego rosołu włóż ostrożnie szczupaka, zwijając go w literę C. Gotuj go na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Odlej litr czystego wywaru, rozpuść w nim żelatynę i dopraw sokiem z cytryny.
Wyjmij szczupaka z garnka i ułóż na dużym półmisku. Natnij grzbiet ryby tak, by można było włożyć w niego plasterki marchewki, pietruszki i porzeczki. Z oliwek zrób oczy. Wokół rozłóż papryczki i pozostałe porzeczki. W pysku umieść jajko ugotowane na twardo.
Całość zalej tężejącą galaretą i włóż potrawę na godzinę do lodówki. Najlepiej przygotuj ją dzień przed podaniem.
Renata Pyzik z TarnogóryŹródło: Super TV