Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka babka chałwowa"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8698
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8698
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Porcje 15, 60 min, cena 1,25 zł, kalorie 286 kcal.
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wsyp do jajek. Wymieszaj.
Miksując, strumyczkiem wlewaj olej. Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta. Posyp połową pokrojonej chałwy.
Wlej resztę ciasta, posyp chałwą. Piecz 45 min w temp. 170°C. Kiedy babka ostygnie, polej polewą czekoladową.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>Źródło: Takie jest życie