Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka babka chałwowa"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2606
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2606
Składniki
Porcje 15, 60 min, cena 1,25 zł, kalorie 286 kcal.
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wsyp do jajek. Wymieszaj.
Miksując, strumyczkiem wlewaj olej. Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta. Posyp połową pokrojonej chałwy.
Wlej resztę ciasta, posyp chałwą. Piecz 45 min w temp. 170°C. Kiedy babka ostygnie, polej polewą czekoladową.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>Źródło: Takie jest życie