Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka babka chałwowa"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Składniki
Porcje 15, 60 min, cena 1,25 zł, kalorie 286 kcal.
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wsyp do jajek. Wymieszaj.
Miksując, strumyczkiem wlewaj olej. Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta. Posyp połową pokrojonej chałwy.
Wlej resztę ciasta, posyp chałwą. Piecz 45 min w temp. 170°C. Kiedy babka ostygnie, polej polewą czekoladową.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>Źródło: Takie jest życie