Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przy tym łatwy i bardzo smaczny. Moim zdaniem ten deser to doskonały pomysł, gdy nasi goście są tuż koło domu. W moim domu deser okazał się strzałem w dziesiątkę. Zniknął w mgnieniu oka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczamy budyń, kakao, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka. Przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. W pucharku układamy wystudzony budyń. Na budyniu układamy bitą śmietanę. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !