Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przy tym łatwy i bardzo smaczny. Moim zdaniem ten deser to doskonały pomysł, gdy nasi goście są tuż koło domu. W moim domu deser okazał się strzałem w dziesiątkę. Zniknął w mgnieniu oka.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczamy budyń, kakao, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka. Przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. W pucharku układamy wystudzony budyń. Na budyniu układamy bitą śmietanę. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !