Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek za pasem, więc postanowiłam przygotować coś, co zadowoli podniebienia wszystkich "Truskawkowych Łakomczuszków" :) Deser jest prosty i w swojej prostocie pyszny i zdrowy, w sam raz na upalne popołudnie.
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 54
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 167
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 57
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 838
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 379
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 54
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 167
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 57
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 838
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 379
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni pilnując żeby nam się nie przypaliły-to zajmuje dosłownie 3-4 minuty. Należy pamiętać o "mieszaniu" żeby pestki uprażyły się z obu stron.
Do miseczki wkładamy nasze pyszne truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy rodzynkami i cukrem/ksylitolem, a na koniec dodajemy uprażony słonecznik (może być prosto z patelni).