Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek za pasem, więc postanowiłam przygotować coś, co zadowoli podniebienia wszystkich "Truskawkowych Łakomczuszków" :) Deser jest prosty i w swojej prostocie pyszny i zdrowy, w sam raz na upalne popołudnie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22968
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22968
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni pilnując żeby nam się nie przypaliły-to zajmuje dosłownie 3-4 minuty. Należy pamiętać o "mieszaniu" żeby pestki uprażyły się z obu stron.
Do miseczki wkładamy nasze pyszne truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy rodzynkami i cukrem/ksylitolem, a na koniec dodajemy uprażony słonecznik (może być prosto z patelni).