Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek za pasem, więc postanowiłam przygotować coś, co zadowoli podniebienia wszystkich "Truskawkowych Łakomczuszków" :) Deser jest prosty i w swojej prostocie pyszny i zdrowy, w sam raz na upalne popołudnie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni pilnując żeby nam się nie przypaliły-to zajmuje dosłownie 3-4 minuty. Należy pamiętać o "mieszaniu" żeby pestki uprażyły się z obu stron.
Do miseczki wkładamy nasze pyszne truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy rodzynkami i cukrem/ksylitolem, a na koniec dodajemy uprażony słonecznik (może być prosto z patelni).