Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek za pasem, więc postanowiłam przygotować coś, co zadowoli podniebienia wszystkich "Truskawkowych Łakomczuszków" :) Deser jest prosty i w swojej prostocie pyszny i zdrowy, w sam raz na upalne popołudnie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni pilnując żeby nam się nie przypaliły-to zajmuje dosłownie 3-4 minuty. Należy pamiętać o "mieszaniu" żeby pestki uprażyły się z obu stron.
Do miseczki wkładamy nasze pyszne truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy rodzynkami i cukrem/ksylitolem, a na koniec dodajemy uprażony słonecznik (może być prosto z patelni).