Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek za pasem, więc postanowiłam przygotować coś, co zadowoli podniebienia wszystkich "Truskawkowych Łakomczuszków" :) Deser jest prosty i w swojej prostocie pyszny i zdrowy, w sam raz na upalne popołudnie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416476
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416476
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni pilnując żeby nam się nie przypaliły-to zajmuje dosłownie 3-4 minuty. Należy pamiętać o "mieszaniu" żeby pestki uprażyły się z obu stron.
Do miseczki wkładamy nasze pyszne truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy rodzynkami i cukrem/ksylitolem, a na koniec dodajemy uprażony słonecznik (może być prosto z patelni).