Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać po jednym jajku i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (jedną mniejszą, drugą większą). Do mniejszej części wsypać kakao i dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć ciemne ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na to wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić. Na to wykładamy umyte i odsączone truskawki.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.