Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać po jednym jajku i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (jedną mniejszą, drugą większą). Do mniejszej części wsypać kakao i dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć ciemne ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na to wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić. Na to wykładamy umyte i odsączone truskawki.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.