Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać po jednym jajku i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (jedną mniejszą, drugą większą). Do mniejszej części wsypać kakao i dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć ciemne ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na to wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić. Na to wykładamy umyte i odsączone truskawki.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.