Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wersja słodkiej tarty z cudownymi, sezonowymi truskawkami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3593
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3593
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Składniki
Czekoladowe ciasteczka zmiksować drobno z dodatkiem oleju kokosowego lub masła i wyłożyć nimi formę do tarty (mocno dociskać masę do formy). Włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Przygotować puszysty krem: śmietankę ubić z dodatkiem wanilii i syropu klonowego/syropu z agawy/miodu/cukru. Dodać serek homogenizowany i ubić na gładką masę (dosłownie chwilę). Wstawić do lodówki.
Na spód tarty wyłożyć masę serowo-śmitankową i udekorować całość truskawkami. Opcjonalnie można też przygotować galaretkę i cienką jej warstwą nabłyszczyć truskawki.