Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tarteletki z nadzieniem o smaku limonki. Przepis na 2 tarteletki o srednicy 10 cm
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1022
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12007
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1022
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12007
Składniki
Ze wszystkich skladników ugniesc recznie ciasto, nastepnie uformowac kulke, podzielic ja na pól, obydwie czesci rozwalkowac na platy troche wieksze od foremek. Do natluszczonych i posypanych bulka tarta lub maka foremek wlozyc delikatnie ciasto, na dno i boki, dno nakluc wielokrotnie widelcem. Nastepnie zmiksowac wszystkie skladniki nadzienia, bedzie ono dosyc plynne. Wlac lyzka do foremek. Piec ok. 35 min w termoobiegu, w temp. 160° C.