Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tarteletki z nadzieniem o smaku limonki. Przepis na 2 tarteletki o srednicy 10 cm
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
         
         
                Składniki
Ze wszystkich skladników ugniesc recznie ciasto, nastepnie uformowac kulke, podzielic ja na pól, obydwie czesci rozwalkowac na platy troche wieksze od foremek. Do natluszczonych i posypanych bulka tarta lub maka foremek wlozyc delikatnie ciasto, na dno i boki, dno nakluc wielokrotnie widelcem. Nastepnie zmiksowac wszystkie skladniki nadzienia, bedzie ono dosyc plynne. Wlac lyzka do foremek. Piec ok. 35 min w termoobiegu, w temp. 160° C.