Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tarteletki z nadzieniem o smaku limonki. Przepis na 2 tarteletki o srednicy 10 cm
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Ze wszystkich skladników ugniesc recznie ciasto, nastepnie uformowac kulke, podzielic ja na pól, obydwie czesci rozwalkowac na platy troche wieksze od foremek. Do natluszczonych i posypanych bulka tarta lub maka foremek wlozyc delikatnie ciasto, na dno i boki, dno nakluc wielokrotnie widelcem. Nastepnie zmiksowac wszystkie skladniki nadzienia, bedzie ono dosyc plynne. Wlac lyzka do foremek. Piec ok. 35 min w termoobiegu, w temp. 160° C.