Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tarteletki z nadzieniem o smaku limonki. Przepis na 2 tarteletki o srednicy 10 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12559
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12559
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Ze wszystkich skladników ugniesc recznie ciasto, nastepnie uformowac kulke, podzielic ja na pól, obydwie czesci rozwalkowac na platy troche wieksze od foremek. Do natluszczonych i posypanych bulka tarta lub maka foremek wlozyc delikatnie ciasto, na dno i boki, dno nakluc wielokrotnie widelcem. Nastepnie zmiksowac wszystkie skladniki nadzienia, bedzie ono dosyc plynne. Wlac lyzka do foremek. Piec ok. 35 min w termoobiegu, w temp. 160° C.