Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tarteletki z nadzieniem o smaku limonki. Przepis na 2 tarteletki o srednicy 10 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
Ze wszystkich skladników ugniesc recznie ciasto, nastepnie uformowac kulke, podzielic ja na pól, obydwie czesci rozwalkowac na platy troche wieksze od foremek. Do natluszczonych i posypanych bulka tarta lub maka foremek wlozyc delikatnie ciasto, na dno i boki, dno nakluc wielokrotnie widelcem. Nastepnie zmiksowac wszystkie skladniki nadzienia, bedzie ono dosyc plynne. Wlac lyzka do foremek. Piec ok. 35 min w termoobiegu, w temp. 160° C.