Do góry

Desery Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 87

Wypróbowany przepis na "Tatar ze śledzia"

Składniki

  • 4-5 płatów solonych śledzi
  • 2 małe cebule czerwone
  • 3 kawałki papryki konserwowej
  • 6 ogórków konserwowych
  • 10 czarnych oliwek ze słoika
  • kilka marynowanych grzybków lub pieczarek
  • siekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1,5 godz. • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 6 porcji

  2. Płaty śledziowe namaczam w wodzie, by pozbyć się zbyt słonego smaku (ok. 1 godz.) Odciskam i kroję w drobną kosteczkę. Skrapiam sokiem z cytryny.

  3. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Solę i odstawiam. Oliwki siekam, ogórki, paprykę, grzyby kroję w kostkę.

  4. Wszystkie ze sobą łączę, doprawiam solą, pieprzem, natką i olejem. Schładzam przed podaniem.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń