Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar ze śledzia"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5504
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1003
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1425
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5504
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1003
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1425
Składniki
1,5 godz. • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 6 porcji
Płaty śledziowe namaczam w wodzie, by pozbyć się zbyt słonego smaku (ok. 1 godz.) Odciskam i kroję w drobną kosteczkę. Skrapiam sokiem z cytryny.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Solę i odstawiam. Oliwki siekam, ogórki, paprykę, grzyby kroję w kostkę.
Wszystkie ze sobą łączę, doprawiam solą, pieprzem, natką i olejem. Schładzam przed podaniem.Źródło: Kobieta i życie