Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem galaretek. Ciasto jest lekkie, puszyste i bardzo smaczne. Pierwszy raz przygotowywałam je rok temu. Okazał się hitem w moim domu. Doskonały do herbaty.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do 450 ml mleka dodajemy cukier. Gotujemy. W 150 ml mleka mieszamy żółtka, obie mąki oraz budyń waniliowy. Mieszankę dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło miksujemy. Dodajemy partiami zimny budyń. W kwadratowej formie układamy na dnie biszkopty. Na biszkoptach smarujemy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę czerwoną lejemy na krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Tężejącą galaretkę zieloną lejemy na galaretkę czerwoną. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Całe ciasto chłodzimy przez dwie godziny.