Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem galaretek. Ciasto jest lekkie, puszyste i bardzo smaczne. Pierwszy raz przygotowywałam je rok temu. Okazał się hitem w moim domu. Doskonały do herbaty.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 912
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 912
Składniki
Do 450 ml mleka dodajemy cukier. Gotujemy. W 150 ml mleka mieszamy żółtka, obie mąki oraz budyń waniliowy. Mieszankę dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło miksujemy. Dodajemy partiami zimny budyń. W kwadratowej formie układamy na dnie biszkopty. Na biszkoptach smarujemy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę czerwoną lejemy na krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Tężejącą galaretkę zieloną lejemy na galaretkę czerwoną. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Całe ciasto chłodzimy przez dwie godziny.