Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę warto spróbować, bo jest pyszne i robi się w mgnieniu oka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Pokrój gruszki w kosteczkę i zanurz w kawie.
Ubij kogel-mogel z żółtek i cukru pudru. Dodaj do kogla-mogla mascarpone i 2 łyżki amaretto. Delikatnie wymieszaj.
W drugiej misce ubij białka na sztywno ze szczyptą soli i dodaj je bardzo delikatnie do masy.
Dno szklanych pucharków wyłóż gruszkami z kawą i posyp pokruszonymi markizami (po dwie na każdą szklankę).
Wlej do każdego pucharka jeszcze po jednej łyżce amaretto, a na to nałóż mus.
Posyp z wierzchu gorzkim kakao i wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz jeszcze raz posypać kakao dla ozdoby. Smacznego!!!