Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę warto spróbować, bo jest pyszne i robi się w mgnieniu oka.
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Składniki
Pokrój gruszki w kosteczkę i zanurz w kawie.
Ubij kogel-mogel z żółtek i cukru pudru. Dodaj do kogla-mogla mascarpone i 2 łyżki amaretto. Delikatnie wymieszaj.
W drugiej misce ubij białka na sztywno ze szczyptą soli i dodaj je bardzo delikatnie do masy.
Dno szklanych pucharków wyłóż gruszkami z kawą i posyp pokruszonymi markizami (po dwie na każdą szklankę).
Wlej do każdego pucharka jeszcze po jednej łyżce amaretto, a na to nałóż mus.
Posyp z wierzchu gorzkim kakao i wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz jeszcze raz posypać kakao dla ozdoby. Smacznego!!!