Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 247
Dodano: 18.12.2011
Odsłon: 25372
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Na dnie blachy ułożyć warstwę krakersów.
Proszek budyniowy rozmieszać z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej w 0,5 szklanki mleka. Reszte mleka zagotować i zrobić budyń. Bydyń musi wyjść bardzo gęsty.
Masło dokładnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń i ucierać na puszystą masę. Rozsmarować na krakersach.
Ułożyć kolejną warstwę krakersów. Rozsmarować masę krówkową. Dla ułatwienia można włożyć puszkę na parę minut do gorącej wody ( masa robi się bardziej miękka i łatwiej ją smarować ).
Ułożyć warstwę krakersów. Śmietanę ubić na sztywno ( najlepiej dodać śmietanfix), rozmarować na wierzch.
Migdały przyrumienić na suchej patelni. ostudzić i posypać na śmietanę
Ciasto musi postać kilka godzin, najlepiej całą noc, żeby warstwy ciastek zmiękły.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Frezetka 11 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
zrobiłam wczoraj ,usze powiedziec ze naprawdę proste w przygotowaniu i pyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

disgust 10 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
ja nie dodawałam cukru, wydaje mi się, że reszta składników jest już dość słodka :) Delikatna śmietanka doskonale równoważy smaki :) Ale jesli ktoś lubi bardzo słodkie ... to czemu nie ;p1 Kto głosował? | Odpowiedz

Frezetka 10 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
czy do śmietanki dodawac cukier?1 Kto głosował? | Odpowiedz

disgust 04 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Tego ciasta nie robiłam z książki siostry Anastazji, jadłam kiedyś takie u znajomej, a potem zrobiłam sama według mojego uznania i wymyślonych proporcji. Jest to bardzo prosty przepis każdy mógłby zrobić takie ciasto bez podanej receptury :) Jeśli siostra Anastazja była pierwsza, to jej gratuluje :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mien1985 01 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis z książki siostry Anastazji.. Przydało by się to dodać!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

beata1984 27 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
bede robić na tegorocznego Sylwestra1 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 18 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda, łatwe i szybkie w wykonaniu . Zabieram do ulubionych :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

illonaw26 18 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
To coś dla mnie szybkie,łatwe, a tym bardziej bez pieczenia:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

frankania 18 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
wyglada bosko!1 Kto głosował? | Odpowiedz