Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez pieczenia, dziecinnie proste w przygotowaniu , wygląda i smakuje wyśmienicie :) Dzięki słonym krakersom nie jest zbyt słodkie lecz w sam raz :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Składniki
Na dnie blachy ułożyć warstwę krakersów.
Proszek budyniowy rozmieszać z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej w 0,5 szklanki mleka. Reszte mleka zagotować i zrobić budyń. Bydyń musi wyjść bardzo gęsty.
Masło dokładnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń i ucierać na puszystą masę. Rozsmarować na krakersach.
Ułożyć kolejną warstwę krakersów. Rozsmarować masę krówkową. Dla ułatwienia można włożyć puszkę na parę minut do gorącej wody ( masa robi się bardziej miękka i łatwiej ją smarować ).
Ułożyć warstwę krakersów. Śmietanę ubić na sztywno ( najlepiej dodać śmietanfix), rozmarować na wierzch.
Migdały przyrumienić na suchej patelni. ostudzić i posypać na śmietanę
Ciasto musi postać kilka godzin, najlepiej całą noc, żeby warstwy ciastek zmiękły.