Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik batonikowy"
Z cyklu "Słynne kobiety "... Dziś Ophelia ze sztuki William'a Sheakespear'a...
Odsłon: 46
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 36
Pyszne racuszki z dodatkiem w postaci rabarbaru to wiosenne danie, które smak...
Odsłon: 1281
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 28
Z cyklu "Słynne kobiety "... Dziś Ophelia ze sztuki William'a Sheakespear'a...
Odsłon: 46
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 36
Pyszne racuszki z dodatkiem w postaci rabarbaru to wiosenne danie, które smak...
Odsłon: 1281
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 28
Składniki
Herbatniki pokrusz, zagnieć z masłem. Wyłóż formę, odstaw. Masa: pół litra mleka, masło i cukier zagotuj. Resztę mleka, mąki, budyń, żółtka i jajko zmiksuj.
Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Zdejmij z ognia, wlej wódkę, połącz. Kremówkę utrzyj z cukrem pudrem. Masą posmaruj ciasto.
Ułóż patyczki czekoladowe, posyp drażami. Ułóż biszkopty i batony. Posmaruj masą. Resztę masy i pół kremówki wymieszaj, posmaruj tort. Schłodź. Resztą kremówki posmaruj boki tortu, przyklej rurki.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 11
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 29