Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik batonikowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1626
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1626
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Herbatniki pokrusz, zagnieć z masłem. Wyłóż formę, odstaw. Masa: pół litra mleka, masło i cukier zagotuj. Resztę mleka, mąki, budyń, żółtka i jajko zmiksuj.
Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Zdejmij z ognia, wlej wódkę, połącz. Kremówkę utrzyj z cukrem pudrem. Masą posmaruj ciasto.
Ułóż patyczki czekoladowe, posyp drażami. Ułóż biszkopty i batony. Posmaruj masą. Resztę masy i pół kremówki wymieszaj, posmaruj tort. Schłodź. Resztą kremówki posmaruj boki tortu, przyklej rurki.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie