Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1471
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1471
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1353
Składniki
Biszkopt: białka ubijaj, stopniowo dodając cukier. Dodaj żółtka, wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę z kakao i proszkiem, wymieszaj. Wlej do tortownicy (śr. 26 cm). Piecz 20 min w 175°C. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Zalej niewielką ilością wrzątku, wymieszaj, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij. Wlej żelatynę, wymieszaj. Masą posmaruj brzegi biszkoptu, przyklej rurki. Do reszty śmietany wlej likier, wymieszaj. Posmaruj ciasto. Schłodź.
Syrop: żelatynę przygotuj w ten sam sposób jak do masy. Połącz z likierem. Syropem polej torcik, posyp czekoladową posypką.
Czas przygotowania 65 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 2,20 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie