Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8264
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2839
Polecam.
Odsłon: 1478
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8264
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2839
Polecam.
Odsłon: 1478
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Biszkopt: białka ubijaj, stopniowo dodając cukier. Dodaj żółtka, wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę z kakao i proszkiem, wymieszaj. Wlej do tortownicy (śr. 26 cm). Piecz 20 min w 175°C. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Zalej niewielką ilością wrzątku, wymieszaj, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij. Wlej żelatynę, wymieszaj. Masą posmaruj brzegi biszkoptu, przyklej rurki. Do reszty śmietany wlej likier, wymieszaj. Posmaruj ciasto. Schłodź.
Syrop: żelatynę przygotuj w ten sam sposób jak do masy. Połącz z likierem. Syropem polej torcik, posyp czekoladową posypką.
Czas przygotowania 65 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 2,20 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie