Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 217
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 940
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 217
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 940
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Składniki
Biszkopt: białka ubijaj, stopniowo dodając cukier. Dodaj żółtka, wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę z kakao i proszkiem, wymieszaj. Wlej do tortownicy (śr. 26 cm). Piecz 20 min w 175°C. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Zalej niewielką ilością wrzątku, wymieszaj, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij. Wlej żelatynę, wymieszaj. Masą posmaruj brzegi biszkoptu, przyklej rurki. Do reszty śmietany wlej likier, wymieszaj. Posmaruj ciasto. Schłodź.
Syrop: żelatynę przygotuj w ten sam sposób jak do masy. Połącz z likierem. Syropem polej torcik, posyp czekoladową posypką.
Czas przygotowania 65 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 2,20 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie