Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik gruszkowy"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 670
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38476
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 670
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38476
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Piecz 25 min w temp. 190°C. Przekrój na 2 placki.
Masa I: ubij kremówkę z serkiem. Wymieszaj z rozpuszczoną w 150 ml wrzątku, ostudzoną żelatyną. Wylej na spód ciasta. Schłodź.
Masa II: owoce odsącz z zalewy. Duże – pokrój. 3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku. Kiedy zaczną gęstnieć, wymieszaj z owocami. Wylej na masę serową. Nakryj drugim plackiem ciasta. Schłodź.
Masa III: kremówkę ubij ze śmietanfiksami, wyłóż na ciasto. Udekoruj, np. winogronami. Galaretki cytrynowe rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zaczną tężeć, wylej na wierzch ciasta. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Porcje: 20. Przygot.: 120 min. Cena: 2,10 zł. Kalorie: 282.
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks