Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik gruszkowy"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1004
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 280
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1004
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 280
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Piecz 25 min w temp. 190°C. Przekrój na 2 placki.
Masa I: ubij kremówkę z serkiem. Wymieszaj z rozpuszczoną w 150 ml wrzątku, ostudzoną żelatyną. Wylej na spód ciasta. Schłodź.
Masa II: owoce odsącz z zalewy. Duże – pokrój. 3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku. Kiedy zaczną gęstnieć, wymieszaj z owocami. Wylej na masę serową. Nakryj drugim plackiem ciasta. Schłodź.
Masa III: kremówkę ubij ze śmietanfiksami, wyłóż na ciasto. Udekoruj, np. winogronami. Galaretki cytrynowe rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zaczną tężeć, wylej na wierzch ciasta. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Porcje: 20. Przygot.: 120 min. Cena: 2,10 zł. Kalorie: 282.
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 81
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 69