Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrowego jogurtu naturalnego z dodatkiem bomby witaminowej w postaci świeżych owoców: truskawek i borówek.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 309
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 309
Składniki
1. Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać barwnik. Obie masy wlać jednocześnie do formy (u mnie kwiatka 23cm) i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C około 25minut. Wystudzić i przekroić biszkopt na dwa blaty.
2. Masa jogurtowo – truskawkowa Truskawki zmiksować blenderem, dodać 4 łyżki wody i galaretki, całość zagotować a następnie pozostawić do wystygnięcia. Jogurt naturalny zmiksować z białym serem na gładką masę, dodać przygotowaną galaretkę z truskawkami. Dokładnie wymieszać i dodać rozrobioną w mleku żelatynę.
3. Do formy włożyć 1 blat biszkoptu, brzegi formy obłożyć truskawkami pokrojonymi na pół, wlać masę jogurtowo – truskawkową. Przykryć 2 blatem biszkoptu i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
4. Mus truskawkowy Truskawki zmiksować blenderem, dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie wymieszać i wylać na schłodzony biszkopt z masą jogurtowo – truskawkową.
5. Śmietanę ubić na sztywno z śmietan-fixem i cukrem. Torcik udekorować bitą śmietaną, truskawkami i borówkami amerykańskimi.