Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrowego jogurtu naturalnego z dodatkiem bomby witaminowej w postaci świeżych owoców: truskawek i borówek.
1. Biszkopt
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać barwnik. Obie masy wlać jednocześnie do formy (u mnie kwiatka 23cm) i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C około 25minut. Wystudzić i przekroić biszkopt na dwa blaty.
2. Masa jogurtowo – truskawkowa
Truskawki zmiksować blenderem, dodać 4 łyżki wody i galaretki, całość zagotować a następnie pozostawić do wystygnięcia. Jogurt naturalny zmiksować z białym serem na gładką masę, dodać przygotowaną galaretkę z truskawkami. Dokładnie wymieszać i dodać rozrobioną w mleku żelatynę.
3. Do formy włożyć 1 blat biszkoptu, brzegi formy obłożyć truskawkami pokrojonymi na pół, wlać masę jogurtowo – truskawkową. Przykryć
2 blatem biszkoptu i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
4. Mus truskawkowy
Truskawki zmiksować blenderem, dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie wymieszać i wylać na schłodzony biszkopt z masą
jogurtowo – truskawkową.
5. Śmietanę ubić na sztywno z śmietan-fixem i cukrem. Torcik udekorować bitą śmietaną, truskawkami i borówkami amerykańskimi.
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 203
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 164
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 62
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 203
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 164
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 62
Składniki
1. Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać barwnik. Obie masy wlać jednocześnie do formy (u mnie kwiatka 23cm) i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C około 25minut. Wystudzić i przekroić biszkopt na dwa blaty.
2. Masa jogurtowo – truskawkowa Truskawki zmiksować blenderem, dodać 4 łyżki wody i galaretki, całość zagotować a następnie pozostawić do wystygnięcia. Jogurt naturalny zmiksować z białym serem na gładką masę, dodać przygotowaną galaretkę z truskawkami. Dokładnie wymieszać i dodać rozrobioną w mleku żelatynę.
3. Do formy włożyć 1 blat biszkoptu, brzegi formy obłożyć truskawkami pokrojonymi na pół, wlać masę jogurtowo – truskawkową. Przykryć 2 blatem biszkoptu i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
4. Mus truskawkowy Truskawki zmiksować blenderem, dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie wymieszać i wylać na schłodzony biszkopt z masą jogurtowo – truskawkową.
5. Śmietanę ubić na sztywno z śmietan-fixem i cukrem. Torcik udekorować bitą śmietaną, truskawkami i borówkami amerykańskimi.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 203
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 205