Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki i nie za słodki;)
Dlaczego używam octu jabłkowego zamiast zwykłego ? Rozwiązanie znajdziecie c...
Odsłon: 8991
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 828
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 828
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.
Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.
Przekroić biszkopt na trzy krążki.
Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 28
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 41