Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki i nie za słodki;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.
Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.
Przekroić biszkopt na trzy krążki.
Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.