Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.
Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.
Przekroić biszkopt na trzy krążki.
Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

magdus750 15 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Dziękuję ,Twoje przepisy równie wspaniałe,na pewno skorzystam,,,pozdr;P)0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdus750 15 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Dziękuję,u Ciebie też smacznie na pewno skorzystam z wielu przepisów, torcik cudowny.Pozdr:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Magdus750 upiekłam twój tort,wyszedł rewelacyjny,godny polecenia - nie za słodki -owocowa pychota.0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdus750 07 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
ewulka55, raczej nie za dużo,powiem szczerze,że biszkopty robie na "oko"zazwyczaj na jedno jajko łyżka mąki i łyżka cukru..haha pozdr....0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewulka55 07 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Magdus750 mam pytanie czy na 6 dużych łyżek maki szklanka cukru to nie za dużo???0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 06 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
bardzo ładnie się prezentuje :), robię podobne ciacho, jest wyśmienite0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Torcik rewelacyjnie wygląda i na pewno wykorzystam ten przepis.Dzięki że tu jesteś ,i chętnie doszkolę się od ciebie w pieczeniu ciast.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz