Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik tiramisu"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Przepis przysłała Barbara Czapla z Gdyni
Masa serowa: śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę zalej pół szklanki wody. Gdy napęcznieje, rozpuść na parze. Serek mascarpone delikatnie połącz ze śmietaną i żelatyną.
Kawę wymieszaj z likierem migdałowym i cukrem. Częścią ponczu nasącz gotowy biszkopt. Układaj warstwami masę mascarpone (za każdym razem posypując ją przez sitko kakao) oraz biszkopty zanurzone na moment w pozostałym ponczu.
Ciasto udekoruj bitą śmietaną i stopioną czekoladą. Schłodź w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie