Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Biszkopt:Upiec biszkopt z 6 jajek w tortownicy o średnicy 28 cm po wystudzeniu wyjąc z formy i przekroić na 3 placki i nasączyć (sok z cytryny + woda + wódka, jeśli nie będzie dla dzieci)
Masa truskawkowa: Ubić śmietanę i pokroić truskawki, 2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody , wrzucić pokrojone truskawki i wlać do ubitej śmietany odstawić do lekkiego stężenia, najlepiej, żeby masa miała konsystencję lekkiego musu; biszkopty przełożyć masą truskawkową
Zdobienie:Śmietanę ubić z cukrem. żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (kilka łyżek). Jak przestygnie dodać do niej czubatą łyżkę bitej śmietany, wymieszać i wlać do bitej śmietany. ubić wszystko razem jeszcze chwilę.
posmarować śmietaną wierzch i boki tortu, biszkopty przykleić do boku, związać wstążką. na wierzchu poukładać truskawki pokrojone w paski