Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1458
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1458
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Biszkopt:Upiec biszkopt z 6 jajek w tortownicy o średnicy 28 cm po wystudzeniu wyjąc z formy i przekroić na 3 placki i nasączyć (sok z cytryny + woda + wódka, jeśli nie będzie dla dzieci)
Masa truskawkowa: Ubić śmietanę i pokroić truskawki, 2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody , wrzucić pokrojone truskawki i wlać do ubitej śmietany odstawić do lekkiego stężenia, najlepiej, żeby masa miała konsystencję lekkiego musu; biszkopty przełożyć masą truskawkową
Zdobienie:Śmietanę ubić z cukrem. żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (kilka łyżek). Jak przestygnie dodać do niej czubatą łyżkę bitej śmietany, wymieszać i wlać do bitej śmietany. ubić wszystko razem jeszcze chwilę.
posmarować śmietaną wierzch i boki tortu, biszkopty przykleić do boku, związać wstążką. na wierzchu poukładać truskawki pokrojone w paski