Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torciki leśniczyny"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12819
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12819
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Owoce opłucz, osusz, podziel je na dwie równe części. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut.
Galaretkę malinową rozpuść według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź.
Serki wymieszaj z likierem oraz skórką startą z cytryny. Śmietanę ubij na sztywno.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę z serków połącz z bitą śmietaną i żelatyną. Rozlej do 6 foremek (ew. dużej tortownicy).
Na torcikach rozłóż połowę owoców. Zalej je galaretką. Torciki wstaw do lodówki na około 5 godzin.
Pozostałe owoce posyp cukrem, zalej winem. Mocno schłodź. Obłóż nimi gotowe torciki tuż przed podaniem.Źródło: Tina