Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torciki leśniczyny"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416018
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416018
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2750
Składniki
Owoce opłucz, osusz, podziel je na dwie równe części. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut.
Galaretkę malinową rozpuść według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź.
Serki wymieszaj z likierem oraz skórką startą z cytryny. Śmietanę ubij na sztywno.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę z serków połącz z bitą śmietaną i żelatyną. Rozlej do 6 foremek (ew. dużej tortownicy).
Na torcikach rozłóż połowę owoców. Zalej je galaretką. Torciki wstaw do lodówki na około 5 godzin.
Pozostałe owoce posyp cukrem, zalej winem. Mocno schłodź. Obłóż nimi gotowe torciki tuż przed podaniem.Źródło: Tina