Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2523
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101884
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6283
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2523
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101884
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6283
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wykładamy na papier do pieczenia tworząc dwa krążki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni około 1 godzinę. Bezy pozostawiamy do wyschnięcia. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy mascarpone i na koniec śmietan fix. ¾ kremu wykładamy na blat bezy i przykrywamy drugim i wykładamy resztę kremu. Na wierzch ciasta wykładamy owoce granatu.