Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja podania słodkiego tortu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 540
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 540
Składniki
Biszkopt upiec na dużej brytfanie. Gdy ostygnie wyciąć z niego pożądaną cyfrę i rozciąć na trzy warstwy. Każdą warstwę trzeba nasączyć ponczem.
Śmietanę 30% ubić, dodać 8 - 10 łyżek cukru pudru, po łyżce śmietany 18%. Na końcu powoli wlać żelatynę.
Śmietaną przekładać warstwy biszkoptu, na jedną warstwe rozłożyć truskawki. Wierzch ozdobić wedle upodobania.