Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja podania słodkiego tortu
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7331
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7331
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Biszkopt upiec na dużej brytfanie. Gdy ostygnie wyciąć z niego pożądaną cyfrę i rozciąć na trzy warstwy. Każdą warstwę trzeba nasączyć ponczem.
Śmietanę 30% ubić, dodać 8 - 10 łyżek cukru pudru, po łyżce śmietany 18%. Na końcu powoli wlać żelatynę.
Śmietaną przekładać warstwy biszkoptu, na jedną warstwe rozłożyć truskawki. Wierzch ozdobić wedle upodobania.