Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Witam, dziś zaproponuje tort orzechowy. Bardzo prosty i smaczny, nie przesłod...
Odsłon: 66212
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 159
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 321
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 31
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 159
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 321
Składniki
Biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, orzechy i resztę składników. Wlej do formy. Piecz 25 min w temp. 180°C. Upiecz 3 blaty orzechowe.
Krem: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem. Zmiksuj masło na puszysty krem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce masy jajecznej oraz stopionej czekolady. Na koniec wsyp pokruszone płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszaj. Odłóż 5 łyżek kremu.
Blat orzechowy posmaruj połową kremu. Połóż drugi blat. Pokryj go kremem. Nakryj trzecim blatem.
Boki tortu posmaruj kremem, obłóż rurkami. Wstaw do lodówki, aby zastygł. Tuż przed podaniem wierzch tortu udekoruj różami, odpowiednimi literkami, czekoladowymi serduszkami.
czas przygotowania:120 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 96
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 711