Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-orzechowy"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11589
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 71
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8009
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155091
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11589
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 71
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8009
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155091
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Składniki
Biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, orzechy i resztę składników. Wlej do formy. Piecz 25 min w temp. 180°C. Upiecz 3 blaty orzechowe.
Krem: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem. Zmiksuj masło na puszysty krem. Nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce masy jajecznej oraz stopionej czekolady. Na koniec wsyp pokruszone płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszaj. Odłóż 5 łyżek kremu.
Blat orzechowy posmaruj połową kremu. Połóż drugi blat. Pokryj go kremem. Nakryj trzecim blatem.
Boki tortu posmaruj kremem, obłóż rurkami. Wstaw do lodówki, aby zastygł. Tuż przed podaniem wierzch tortu udekoruj różami, odpowiednimi literkami, czekoladowymi serduszkami.
czas przygotowania:120 min, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie