Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokos, karmel uwielbiam.... nikt nie oprze się ,każdy chce go spróbować ....poważnie :-)
Z 750 ml mleka gotujemy 500ml, w pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy do gotującego się mleka. Chwile gotujemy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę , Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, kakao przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej na przemian z ubitymi białkami.
Ciasto wylewamy na wysmarowaną tortownicę o średnicy 24. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut, studzimy. Przekrawamy na 3 blaty.
Ucieramy margarynę wraz z cukrem na puszystą masę, dodajemy przestudzony budyń, dodajemy parę kropel aromatu.
Biszkopt nasączamy przegotowaną wodą z cytryną. Przekłądamy masą budyniową.
Smarujemy wierzch i boki.
Na patelni rozgrzewamy pół kostki margaryny z 3 łyżkami cukru, wsypujemy kokos, prażymy go na złoty kolor. Gorący wysypujemy na tort. Schładzamy -najlepiej na noc. I już gotowy :-)
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3048
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 190
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 91
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 59
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13375
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5246
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 190
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 91
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 59
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13375
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5246
Składniki
Z 750 ml mleka gotujemy 500ml, w pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy do gotującego się mleka. Chwile gotujemy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę , Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, kakao przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej na przemian z ubitymi białkami. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tortownicę o średnicy 24. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut, studzimy. Przekrawamy na 3 blaty. Ucieramy margarynę wraz z cukrem na puszystą masę, dodajemy przestudzony budyń, dodajemy parę kropel aromatu. Biszkopt nasączamy przegotowaną wodą z cytryną. Przekłądamy masą budyniową. Smarujemy wierzch i boki. Na patelni rozgrzewamy pół kostki margaryny z 3 łyżkami cukru, wsypujemy kokos, prażymy go na złoty kolor. Gorący wysypujemy na tort. Schładzamy -najlepiej na noc. I już gotowy :-)
Przepisy Desery
Desery
Prezydent
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 8
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 709