Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokos, karmel uwielbiam.... nikt nie oprze się ,każdy chce go spróbować ....poważnie :-)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Składniki
Z 750 ml mleka gotujemy 500ml, w pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy do gotującego się mleka. Chwile gotujemy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę , Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, kakao przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej na przemian z ubitymi białkami. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tortownicę o średnicy 24. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut, studzimy. Przekrawamy na 3 blaty. Ucieramy margarynę wraz z cukrem na puszystą masę, dodajemy przestudzony budyń, dodajemy parę kropel aromatu. Biszkopt nasączamy przegotowaną wodą z cytryną. Przekłądamy masą budyniową. Smarujemy wierzch i boki. Na patelni rozgrzewamy pół kostki margaryny z 3 łyżkami cukru, wsypujemy kokos, prażymy go na złoty kolor. Gorący wysypujemy na tort. Schładzamy -najlepiej na noc. I już gotowy :-)