Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity tort kokosowy, który będzie wyśmienitym dodatkiem do wspaniałej uroczystości.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Składniki
Białka ubić na sztywną pinę. Dodawać po trochu cukier - nadal ubijać.Dodać nstępnie kokos i bułkę tartą- delikatnie wymieszać. Masę wylać na 12-sto jajeczną tortownicę. Piec na środkowym poziomie piekrnika w temp.170 stopni przez około 40 min. Gdy blat wystygnie (najlepiej na drugi dzień) przeciąć na połowę. Tort na ponczować i przełożyć kremem czekoladowym. PRZEPIS NA KREM: 40 dkg cukru, 2 jja całe, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek kakao, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - wszystko dać do garnka i zagotować, ciągle mieszając.Ostudzić.dodać 50 dkg masła i utrzeć. Palce lizać!!!