Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity tort kokosowy, który będzie wyśmienitym dodatkiem do wspaniałej uroczystości.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18464
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8825
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 678
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8380
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18464
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8825
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 678
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8380
Składniki
Białka ubić na sztywną pinę. Dodawać po trochu cukier - nadal ubijać.Dodać nstępnie kokos i bułkę tartą- delikatnie wymieszać. Masę wylać na 12-sto jajeczną tortownicę. Piec na środkowym poziomie piekrnika w temp.170 stopni przez około 40 min. Gdy blat wystygnie (najlepiej na drugi dzień) przeciąć na połowę. Tort na ponczować i przełożyć kremem czekoladowym. PRZEPIS NA KREM: 40 dkg cukru, 2 jja całe, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek kakao, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - wszystko dać do garnka i zagotować, ciągle mieszając.Ostudzić.dodać 50 dkg masła i utrzeć. Palce lizać!!!