Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2062
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5489
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5522
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2062
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5489
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5522
Składniki
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Dodać szklankę cukru i ubijać aż cukier się rozpuści.Do żółtek dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżkę octu-wymieszać.Połączyć z białkami i mąką.Lekko wymieszać.Natłuścić szklaną formę okrągłą-posypać bułką tartą.Piec w temperaturze 180 stopni około 40-45 minut.Wystudzony biszkopt,podzielić na trzy części .Biszkopty nasączyć wodą(zimną) z cukrem waniliowym.
Do bitej śmietany dodać żelatynę i wlać 1/4 wody z kubka o pojemności 200 ml(zimna, wlewać powoli) . Na koniec dodać cukier puder do smaku i lekko ubić aby masa się nie ścieła.
Mus Brzoskwiniowy: Brzoskwinie razem z sokiem zmiksować w mikserze,dodać 1.5 galaretki brzoskwiniowej rozcieńczonej w szklance wody(zimna).Połączyć z musem.
Na 1 część biszkoptu wylać mus brzoskwiniowy, wstawić do lodówki aby się ścieła.Drugą część biszkoptu nasączonego wodą z cukrem waniliowym nałożyć na mus i posmarować bitą śmietaną, przełożyć ostatni placek.Boki posmarować kremem na wieszk biszkoptu zrobić okrągły placek z białej masy cukrowej.Udekorować według uznania lub kupić gotowe dodatki.