Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
Przygotować ciasto: : Białka ubić na sztywno z wodą,dodając cukier nadal ubijając.Dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia.Masę podzielić na 3 części.Kolejno wkładać do tortownicy.Każdy krążek piec 12-15 min. w tem.180 stopni.
Przygotować masę lodową: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać kawę i lekko wymieszać.Białka i śmietanę osobno ubić na sztywno delikatnie wymieszać z masa żółtkowo-kawową.
W tortownicy ułożyć krążek ciasta,masę,2 krążek,masę,przykryć 3 krążkiem i wyłożyć resztę masy.Tort wstawić na noc do zamrażalnika.Przed podaniem udekorować np.kakao,bita śmietaną i owocami. PODZIELIC SOBIE TA MASE LODOWA TAK ZEBY STARCZYLA NA 3 WARSTWY!!!!!!