Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zrobić też z kakao.
Sałatka lodowa z dodatkiem cukinii to dość ciekawe i smaczne połęczenie. Pole...
Odsłon: 523
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 33
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 190
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 80
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 33
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 190
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 80
Składniki
Przygotować ciasto: : Białka ubić na sztywno z wodą,dodając cukier nadal ubijając.Dodać orzechy,delikatnie wymieszać.Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia.Masę podzielić na 3 części.Kolejno wkładać do tortownicy.Każdy krążek piec 12-15 min. w tem.180 stopni.
Przygotować masę lodową: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać kawę i lekko wymieszać.Białka i śmietanę osobno ubić na sztywno delikatnie wymieszać z masa żółtkowo-kawową.
W tortownicy ułożyć krążek ciasta,masę,2 krążek,masę,przykryć 3 krążkiem i wyłożyć resztę masy.Tort wstawić na noc do zamrażalnika.Przed podaniem udekorować np.kakao,bita śmietaną i owocami. PODZIELIC SOBIE TA MASE LODOWA TAK ZEBY STARCZYLA NA 3 WARSTWY!!!!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 494
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 44