Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
KRĄŻKI : ubić jajka z cukrem, orzechy wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z pianą x3
MASA : cukier, mleko, kakao i cukier waniliowy zagotować gotując ciągle mieszając dodać łyżkę masła, 3 kostki masła utrzeć z żółtkami i dodać ostudzony krem na koniec powoli wlać spirytus
WKŁADKA KOKOSOWA : mleko i cukier zagotować i dodać kokos z łyżeczką maki ziemniaczanej gotować ciągle mieszając JA ZAWSZE ROBIĘ Z PODWÓJNEJ PORCJI WTEDY JEST DUŻO TEGO KOKOSU
PRZEŁOŻENIE : na pierwszy krążek masa znowu krążek znowu masa na to łyżką rozłożyć zimny kokos na to masa i ostatni krążek no i obsmarować dookoła tort resztka masy i obsypać kokosem zmieszanym z orzechami albo czym tam chcecie