Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
KRĄŻKI : ubić jajka z cukrem, orzechy wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z pianą x3
MASA : cukier, mleko, kakao i cukier waniliowy zagotować gotując ciągle mieszając dodać łyżkę masła, 3 kostki masła utrzeć z żółtkami i dodać ostudzony krem na koniec powoli wlać spirytus
WKŁADKA KOKOSOWA : mleko i cukier zagotować i dodać kokos z łyżeczką maki ziemniaczanej gotować ciągle mieszając JA ZAWSZE ROBIĘ Z PODWÓJNEJ PORCJI WTEDY JEST DUŻO TEGO KOKOSU
PRZEŁOŻENIE : na pierwszy krążek masa znowu krążek znowu masa na to łyżką rozłożyć zimny kokos na to masa i ostatni krążek no i obsmarować dookoła tort resztka masy i obsypać kokosem zmieszanym z orzechami albo czym tam chcecie