Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort orzechowy"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, proszek i delikatnie wymieszaj. Dodaj orzechy, wymieszaj. Masę wylej na blachę formując kwadrat. Piecz 30 minut w 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Śmietanę ubij, dodaj cukier puder i zmiksuj. Dodaj serek, kakao i zmiksuj. Dodaj orzechy, wymieszaj, wyłóż na biszkopt i przykryj drugim biszkoptem. Śmietanę i serek zmiksuj, dodaj przesiany cukier puder. Krem wyłóż na wierzch i pokryj nim boki. Udekoruj orzechami i polewą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień