Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort orzechowy"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 367
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, proszek i delikatnie wymieszaj. Dodaj orzechy, wymieszaj. Masę wylej na blachę formując kwadrat. Piecz 30 minut w 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Śmietanę ubij, dodaj cukier puder i zmiksuj. Dodaj serek, kakao i zmiksuj. Dodaj orzechy, wymieszaj, wyłóż na biszkopt i przykryj drugim biszkoptem. Śmietanę i serek zmiksuj, dodaj przesiany cukier puder. Krem wyłóż na wierzch i pokryj nim boki. Udekoruj orzechami i polewą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień