Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort orzechowy"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1327
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1327
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5282
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, proszek i delikatnie wymieszaj. Dodaj orzechy, wymieszaj. Masę wylej na blachę formując kwadrat. Piecz 30 minut w 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Śmietanę ubij, dodaj cukier puder i zmiksuj. Dodaj serek, kakao i zmiksuj. Dodaj orzechy, wymieszaj, wyłóż na biszkopt i przykryj drugim biszkoptem. Śmietanę i serek zmiksuj, dodaj przesiany cukier puder. Krem wyłóż na wierzch i pokryj nim boki. Udekoruj orzechami i polewą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień