Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, tak szybko znikl, ze nawet zdjecia nie bylo kiedy zrobic
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
roztopic w rondlu 200 g cukru z sokiem z cytryny na jasny karmel, z mąki, masła i jajka, cukru pudru zagnieśc ciasto kruche, zawinac w folie i włożyć do lodówki na 1 godz., 2/3 ciasta rozwalkowac na grubość ok 3 cm, wylepic tortownice (26 cm), tak aby troche brzegi wystawaly poza tortownice,
do drugiego rondla włóż miód, śmietane, cukier i masło zagotowac i zamieszac, mase śmietanowa połaczyć z karmelem, dodać orzechy, mase orzechowa wylozyc na ciasto w formie, zlozyc do srodka wystajace brzegi ciasta, pozsmarowac te brzegi rozbeltanym żółtkiem, reszte ciasta rozwalkowac, polozyc na wierzch boki docisnac, posmarowac pozostalym żółtkiem, ponakłówac ciasto wykałaczką lub widelcem piec ok 30-40 min w 200 st., smacznego