Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, tak szybko znikl, ze nawet zdjecia nie bylo kiedy zrobic
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Składniki
roztopic w rondlu 200 g cukru z sokiem z cytryny na jasny karmel, z mąki, masła i jajka, cukru pudru zagnieśc ciasto kruche, zawinac w folie i włożyć do lodówki na 1 godz., 2/3 ciasta rozwalkowac na grubość ok 3 cm, wylepic tortownice (26 cm), tak aby troche brzegi wystawaly poza tortownice,
do drugiego rondla włóż miód, śmietane, cukier i masło zagotowac i zamieszac, mase śmietanowa połaczyć z karmelem, dodać orzechy, mase orzechowa wylozyc na ciasto w formie, zlozyc do srodka wystajace brzegi ciasta, pozsmarowac te brzegi rozbeltanym żółtkiem, reszte ciasta rozwalkowac, polozyc na wierzch boki docisnac, posmarowac pozostalym żółtkiem, ponakłówac ciasto wykałaczką lub widelcem piec ok 30-40 min w 200 st., smacznego