Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
no morze morze
Żelatynę zalać kilkoma łyżeczkami zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje, dodać troszeczkę wrzącej wody i mieszać, aż rozpuści się, zagotować. Ser zemleć lub przetrzeć przez sito.
Ubić żółtka z cukrem, a potem stopniowo dodawać do nich ser, roztopione masło, rozpuszczoną żelatynę, aromat waniliowy, i pianę z białek; dobrze wymieszać na jednolitą masę.
Przełożyć do formy i ochłodzić, aby masa uległa zestaleniu. Zamiast sera twarogowego można użyć serek homogenizowany, ale wówczas otrzymamy masę o rzadkiej konsystencji, która po stężeniu także inaczej będzie smakowała.
Gdy sernik dobrze stężeje, przykryć go warstwą owoców, zalać galaretką (przyrządzoną według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością wody) i ponownie schłodzić w lodówce
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13246
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 29
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 48
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 121
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13246
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 29
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 48
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 121
Składniki
Żelatynę zalać kilkoma łyżeczkami zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje, dodać troszeczkę wrzącej wody i mieszać, aż rozpuści się, zagotować. Ser zemleć lub przetrzeć przez sito. Ubić żółtka z cukrem, a potem stopniowo dodawać do nich ser, roztopione masło, rozpuszczoną żelatynę, aromat waniliowy, i pianę z białek; dobrze wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do formy i ochłodzić, aby masa uległa zestaleniu. Zamiast sera twarogowego można użyć serek homogenizowany, ale wówczas otrzymamy masę o rzadkiej konsystencji, która po stężeniu także inaczej będzie smakowała. Gdy sernik dobrze stężeje, przykryć go warstwą owoców, zalać galaretką (przyrządzoną według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością wody) i ponownie schłodzić w lodówce
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Rolada bezowa z malinami
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 29
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 468