Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18663
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 684
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 346
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18663
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 684
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 346
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, połącz. Dodaj syrop, przesianą mąkę i proszek. Połącz. Piecz 30 min w 180°C.
Kremówkę ubij z bitą śmietaną. Truskawki pokrój na kawałki, skrop syropem i alkoholem, przykryj, odstaw na 10 min.
Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz sokiem powstałym z truskawek, posyp zagęstnikiem, posmaruj śmietaną, ułóż truskawki. Placki złóż, ozdób śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie