Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14363
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5939
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14363
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5939
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, połącz. Dodaj syrop, przesianą mąkę i proszek. Połącz. Piecz 30 min w 180°C.
Kremówkę ubij z bitą śmietaną. Truskawki pokrój na kawałki, skrop syropem i alkoholem, przykryj, odstaw na 10 min.
Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz sokiem powstałym z truskawek, posyp zagęstnikiem, posmaruj śmietaną, ułóż truskawki. Placki złóż, ozdób śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie