Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, połącz. Dodaj syrop, przesianą mąkę i proszek. Połącz. Piecz 30 min w 180°C.
Kremówkę ubij z bitą śmietaną. Truskawki pokrój na kawałki, skrop syropem i alkoholem, przykryj, odstaw na 10 min.
Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz sokiem powstałym z truskawek, posyp zagęstnikiem, posmaruj śmietaną, ułóż truskawki. Placki złóż, ozdób śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie