Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowy"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Składniki
Białka ubij z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z gorącą wodą i resztą cukru. Obie masy wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a potem olej.
Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piecz w temperaturze 160o C przez 45 minut.
Po upieczeniu pozostaw w formie. Ciasto wyjmij i przekrój. Spód posmaruj dżemem, przykryj drugim płatem.
Ugotuj krem z mleka, cukru waniliowego i budyniu, a potem ostudź mieszając. Przestygnięty krem zmiksuj, dodając masło utarte z cukrem pudrem.
Krem rozsmaruj na wierzchu blatów przełożonych dżemem. Następnie wstaw do lodówki do stężenia.
Ubij śmietanę z zagęszczaczem na sztywno i wyłóż ją na tort. Brzeg obsyp płatkami migdałów. Posyp tort startym batonem, ziarenkami granatu i figą. Czas przygotowania: 70 minut
Cena porcji: ok. 6,5 zł Kalorie: porcja 581 kcalŹródło: Na żywo