Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe w przygotowaniu, polecam dla osób które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapach ciasta od razu poprawia humor :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
BISZKOPT: Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Ubijać. Do żółtek dodać ocet, olej, proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie wlać całość do ubitych białek. Lekko wymieszać całość. Dodać mąkę, lekko wymieszać ciasto. Wlać ciasto do tortownicy i piec ok. 30/40 min. w temperaturze 200 stopni.
MASA: Śmietankę 30 % ubijać mikserem do zgęstnienia. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Mieszać. Na końcu ubijania dodać ŚMIETAN-FIX.
Biszkopt rozdzielić na dwie części. Napączować herbatą z cytryną. nakładać na pierwszą warstwę bitą śmietanę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Na górę nałożyć resztę bitej śmietany. Udekorować wg. uznania. SMACZNEGO :) ! ! !