Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 50
Dodano: 22.03.2010
Odsłon: 4283
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
BISZKOPT: Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Ubijać. Do żółtek dodać ocet, olej, proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie wlać całość do ubitych białek. Lekko wymieszać całość. Dodać mąkę, lekko wymieszać ciasto. Wlać ciasto do tortownicy i piec ok. 30/40 min. w temperaturze 200 stopni.
MASA: Śmietankę 30 % ubijać mikserem do zgęstnienia. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Mieszać. Na końcu ubijania dodać ŚMIETAN-FIX.
Biszkopt rozdzielić na dwie części. Napączować herbatą z cytryną. nakładać na pierwszą warstwę bitą śmietanę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Na górę nałożyć resztę bitej śmietany. Udekorować wg. uznania. SMACZNEGO :) ! ! !
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

becinka 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
JAK DUZA MA BYC TA SMIETANA???0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 23 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Twoja dekoracja jest bardzo apetyczna :)0 Kto głosował? | Odpowiedz