Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny mój torcik,zrobiłam i wstawiłam na smakera.Podobny do poprzednich, jednak zawsze się czymś różni.Polecam szczególnie ,że już wkrótce będą świeże truskawki;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Składniki
Ubijamy śmietanę na sztywno,z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym.Na koniec dodajemy rozpuszczonąw niewielkiej ilości wody chłodną żelatynę.
Przegotowaną wodę słodzimy cukrem i wyciskamy sok z 1 cytryny(ok 1 szkl płynu)
Czekoladę siekamy nożem na drobne kawałeczki.
Przełożenie:
Pierwszy blat,nasączyć ponczem+śmietana +konfitura.Drugi blat ..poncz,śmietana,pokrojona czekolada.Trzeci blat ..poncz śmietana,konfitura.Przykrywamy czwartym blatem.Całość smarujemy pozostałą masą.Dekorujemy według uznania truskawkami,owocami,czekoladą,perełkami,można zrobić rozety rękawem cukierniczym i odpowiednią końcówką.Boki posypujemy kokosem,lub prażonymi płatkami migdałów.
Kolejny tort postaram się wstawić z kremem maslanym o innym smaku.Każdy jednak woli te lekkie śmietanowe...smacznego;)