Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, letni, idealny na urodziny lub imieniny tort z mnóstwem jagód.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Do garnka wsyp jagody. Zagotuj aby powstał sok, i żeby się zredukował. Dosłownie gdy jagody zaczną się zapadać, natychmiast zmiksuj sok i jagody blenderem i ostudź. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone zmiksuj przez chwilę. Dodaj powoli mus z jagód miksując na niskich obrotach. Gdy dodasz cały mus, zwiększ obroty i miksuj tylko kilka sekund z uwagi na ryzyko rozwarstwienia kremu. Po tym tylko wymieszaj krem.
Do okrągłej tortownicy, z tym że o jej wymiarach decyduje biszkopt, włóż spód i posmaruj kremem i przykryj kolejnym spodem. Zrób to samo na drugim spodzie i przykryj.
Do miski dodaj masło i zmiksuj na gładką masę. Do niego dodawaj 4 łyżki dżemu miksując. Całą powierzchnię tortu posmaruj cienko masą.
Rozwałkuj masę cukrową i nałóż na tort tak aby był cały pokryty, i odetnij kawałki pozostałej masy. W zależności od imienia, ułóż literki aby je tworzyły. Nałóż wokół lub na boki tortu ażurki i motylki. Smacznego!