Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, letni, idealny na urodziny lub imieniny tort z mnóstwem jagód.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 963
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4581
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1227
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 546
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 963
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4581
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1227
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 546
Składniki
Do garnka wsyp jagody. Zagotuj aby powstał sok, i żeby się zredukował. Dosłownie gdy jagody zaczną się zapadać, natychmiast zmiksuj sok i jagody blenderem i ostudź. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone zmiksuj przez chwilę. Dodaj powoli mus z jagód miksując na niskich obrotach. Gdy dodasz cały mus, zwiększ obroty i miksuj tylko kilka sekund z uwagi na ryzyko rozwarstwienia kremu. Po tym tylko wymieszaj krem.
Do okrągłej tortownicy, z tym że o jej wymiarach decyduje biszkopt, włóż spód i posmaruj kremem i przykryj kolejnym spodem. Zrób to samo na drugim spodzie i przykryj.
Do miski dodaj masło i zmiksuj na gładką masę. Do niego dodawaj 4 łyżki dżemu miksując. Całą powierzchnię tortu posmaruj cienko masą.
Rozwałkuj masę cukrową i nałóż na tort tak aby był cały pokryty, i odetnij kawałki pozostałej masy. W zależności od imienia, ułóż literki aby je tworzyły. Nałóż wokół lub na boki tortu ażurki i motylki. Smacznego!