Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem czekoladowym"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1576
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 358
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1576
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 358
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodawaj żółtka, ubijając. Dodaj mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto piecz w dużej tortownicy około 35 min w temp. 170°C. Ostudź, pokrój na 3 blaty. Każdy nasącz herbatą.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, połącz. Krem podziel na 3 części. Czekoladę stop z mlekiem w kąpieli wodnej, ostudź. Wlej do jednej części kremu, połącz. Drugą część kremu wymieszaj z barwnikiem, trzecią pozostaw białą.
Pierwszy placek posmaruj kremem czekoladowym, przykryj drugim biszkoptem. Posmaruj kremem białym. Ułóż trzeci placek, rozsmaruj krem różowy. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie