Do góry

Desery Przepis na:

Tort z kremówki

Tort z kremówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 2480

Torcik leciutki jak puszek

Składniki

  • śmietana kremówka 30%, 1/2 litra
  • cukier, 1 szklanka
  • żelatyna, 2łyżki
  • owoce
  • woda, 3/4 szklanki
  • galaretka, 1 opakowanie
  • biszkopty, 1 paczka
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tort z kremówki

Przygotowanie

  1. Kremówka+cukier+ rozpuszczona w wodzie żelatyna - połaczyć razem, dokładnie wymieszać i pozostawić aż zgęstnieje.Można doprawić do smaku cytryną. Dna tortownicy wyłozyć papierem pergaminowym , ułożyć biszkopty, na wierzch wylać stężała śmietanę.Ułożyć owoce. Wszystko zalać galaretką (owoce i galaretka - takie jak lubimy)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń